Logo Verweij Personeelsintermediair, vacatures  
 

 

Jobsearch begeleiding

 

Als een medewerker om wat voor reden ook de organisatie moet verlaten is dat meestal een pijnlijk proces. Niet alleen voor hem of haar, maar óók voor de werkgever. Wanneer en hoe wordt er afscheid genomen? Verweij onderscheidt zich door de combinatie van Jobsearch begeleiding en werving & selectie. Hierdoor zijn wij in staat de uitstromende kandidaten te koppelen aan lopende bemiddelings-opdrachten en kunnen wij goede kandidaten snel bij onze opdrachtgevers introduceren.

Verweij toont zich betrokken en heeft oprechte aandacht voor de kandidaat. Dat zet aan tot effectieve beweging en het nemen van eigen verantwoordelijkheid om met bezieling de nieuwe baan te vinden. Vanuit talent en passie! Er gaat geen onnodige tijd, energie en geld verloren. Niet alleen frustrerend voor de kandidaat maar ook kostbaar voor de organisatie. Onderzoek heeft uitgewezen dat elke maand dat iemand langer buiten het arbeidsproces is, de kans op werk substantieel afneemt. Onze ervaring is dat een gemotiveerde kandidaat in veel gevallen echt geholpen wordt met Jobsearch begeleiding. Samen richten wij ons op de meeste passende vacature bij de kandidaat, niet andersom. Voor alle partijen absoluut de beste oplossing.

Voor wie

Jobsearch begeleiding is geschikt voor iedereen die om wat voor reden ook, moet of wil veranderen van baan en effectief ondersteund wil worden in de zoektocht naar dé nieuwe job. De vraag kan van een bedrijf uitgaan, maar ook een particuliere werkzoekende kan hiervoor bij Verweij terecht. Het wordt gebruikt als:
  • Onderdeel of verlengstuk van Outplacement; Re-integratie 2e spoor; Loopbaancoaching traject;
  • "Los" (zelfstandig) product, óók voor particuliere kandidaten.

Samenwerking bij outplacement trajecten

Bij outplacement, een loopbaan coaching traject of re-integratie 2e spoor, wordt samengewerkt met vaste partners met gecertificeerde loopbaanprofessionals en psychologen. Toegevoegde waarde is de naadloze verbinding met de uitkomsten van trajecten die zijn ingezet. Door onderlinge afstemming en overdracht is er geen "overlap". Een efficiënte en effectieve aanpak in het bereiken van het maximale resultaat!

Onderdelen zijn onder andere:

  • Verbinden met het uitgebreide netwerk van Verweij en nieuwe netwerken aanboren en uitbouwen;
  • Kandidaat wordt gekoppeld aan bestaande werving & selectie opdrachten van Verweij Personeelsintermediair en andere bureaus;
  • Maatwerkzoektocht naar vacatures en actief benaderen van potentiële werkgevers, voorstellen van kandidaten of arrangeren van een kennismakingsgesprek.

Het maken van een krachtig eigentijds CV met profielschets, de sollicitatiebrief en voorbereiding op het sollicitatiegesprek, zijn standaard onderdelen. Evenals de inzet van sociale media (LinkedIn), vacaturebanken e.d. Voor zover dit niet aan de orde is geweest bij het outplacement traject.

Procedure

Voordat een Jobsearch begeleiding traject van start gaat houden wij een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek met de kandidaat en maken een plan van aanpak.
Bij outplacement, uiteraard ook met de opdrachtgever c.q. het outplacement bureau.
Zo managen wij de verwachtingen van alle partijen.

Tijdsduur

De duur van Jobsearch begeleiding is gemiddeld twee tot drie maanden, mede afhankelijk het soort traject en de gekozen onderdelen. Het kan op ieder gewenst moment ingaan.

Tarief

De kosten van Jobsearch begeleiding zijn afhankelijk van de in te zetten (keuze)onderdelen. Wij offreren vooraf zodat u niet voor verassingen komt te staan. Ons uitgangspunt is bieden van maatwerk om op basis van nut, noodzaak en het beschikbare budget, de geformuleerde doelstellingen te realiseren.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over het geheim van het succes, de overige in te zetten instrumenten of het verassende tarief? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.